Uitleg baan reserveren

Stap-voor-stap uitleg voor het eenvoudig reserveren van een padelbaan

1. maak een account aan

Via de gratis Playtomic App – te downloaden via Google Play of de App Store – boek je eenvoudig en snel een baan. Zie onderaan de pagina de Playtomic Guide voor meer informatie over de Playtomic app. 

2. Kies een dag en tijdstip

Navigeer in de Playtomic app naar Padel Club Nijmegen. Kies onder het kopje ‘book’ een gewenst tijdstip en baan, mits deze nog niet is geboekt. Zoek je nog padelspelers? Neem hier gerust een kijkje.

3. Boek je baan

Betaal via ideal en maak eventueel gebruik van de optie om tijdens het reserveren de kosten te splitsen. 

4. Vamos!

Gelukt, de baan is voor jullie gereserveerd!

 • Je ontvangt een bevestigingsmail. In de app vind je bij je baanreservering onder je profiel de toegangscode voor de baan.
 • Kom naar onze urban locatie en voer je code in bij de ingang van je gereserveerde baan.
 • Ervaar de mooie sport padel.

Huur materiaal - optioneel

Nog geen padelracket? Geen probleem. Deze kan je eenvoudig huren. Geef tijdens het reserveren van je baan aan hoeveel rackets je wilt huren. Ze liggen voor je klaar bij de baan.

Ballen nodig? Deze zijn te koop en kunnen net als de rackets worden toegevoegd tijden het reserveren van je baan. 

Kosten splitsen - optioneel

Kosten kunnen eenvoudig worden gesplits. Dit kan je aangeven in de app. Zie het filmpje hieronder voor meer uitleg over het splitsen van kosten.

PLAYTOMIC GUIDE

1. Downloaden app

A. Hoe kan ik de app downloaden?

De Playtomic app is beschikbaar op zowel de Apple als Google stores. Zoek naar Playtomic en download de app. De volgende stap is om een account aan te maken, uw Padel en of Tennis niveau in te stellen en we zijn klaar om te beginnen met boeken!

Zoek naar onderstaande afbeelding:

2. Account aanmaken

A. Hoe maak ik een account aan?

Zodra u de app heeft gedownload, kunt u een account aanmaken. U heeft een e-mailadres en telefoonnummer nodig. Vergeet niet uw e-mail te verifiëren zodra het account is aangemaakt. U zult een e-mail krijgen over de verificatie. Zodra uw account is aangemaakt zult u ook in staat zijn om uw Padel en/of Tennis niveau in te stellen door enkele vragen te beantwoorden. Dit niveau is uw startniveau en zal stijgen en/of dalen naarmate u meer speelt, afhankelijk van de resultaten van uw wedstrijden.


Voor meer informatie: Playtomic Guide

3. Spelen

A. Hoe boek ik een baan?

Stap 1: Kies uw gewenste activiteit.
Stap 2: Zoek uw club.
Stap 3: Selecteer datum en tijd.
Stap 4: Selecteer de baan.
Stap 5: Bevestiging van de reservering.

Vergeet niet dat u de rest van de spelers kunt toevoegen door op hun naam, email of telefoon te zoeken. Dit is zeer belangrijk als u ervoor kiest om de betaling te splitsen, maar ook zodat iedereen de reserveringen te zien krijgt in hun app. Zodra uw wedstrijd is afgerond, vergeet dan niet om de resultaten toe te voegen.

Voor meer informatie en een instructievideo, klik dan op deze link: Playtomic Guide

B. Vanaf wanneer kan ik reserveren?

Je kan vanaf 30 dagen van te voren reserveren.

C. Hoe doe ik mee aan een wedstrijd?

Wilt u nieuwe padelvrienden ontmoeten? Bekijk dan de open wedstrijden functie! Door mee te doen aan een open wedstrijd kunt u spelen met andere padelspelers met hetzelfde niveau als u. Dit is een geweldige manier om uw padelgemeenschap uit te breiden en padel nog leuker te maken. Begin met het kiezen van wedstrijden, samen met de locatie, datum en tijd waarop u wilt spelen. Doe mee aan een wedstrijd! U kunt nu chatten met de andere spelers en u klaarmaken voor de wedstrijd.

D. Wat als een speler (jezelf of iemand anders) niet meer mee wil doen?

Als je jezelf uit de wedstrijd wilt verwijderen, kun je dat zelf doen als de wedstrijd nog niet compleet is. Je moet op je profielfoto klikken in de detailweergave van de wedstrijd en op de optie ‘Verwijderen’ klikken. We zullen je laten zien hoe!

 1. Ga naar de wedstrijd weergave in de app en de sectie ‘Spelers’. Druk vervolgens op de knop ‘Bewerken’.
 2. Klik vervolgens op het rode kruis naast je foto om jezelf uit de wedstrijd te verwijderen.

De wedstrijd is al compleet, wat kan ik dan doen?

Als de wedstrijd al compleet is en je wilt jezelf nog uit de wedstrijd verwijderen, meld dit dan aan de clubmanager via de chat van de wedstrijd of neem contact op met de club.

Voor meer informatie: Playtomic Guide

E. Wat moet ik doen als een speler die mee wil doen, buiten de rating valt?

Je kan een plek aanvragen om opgenomen te worden in een wedstrijd, zelfs als je niet mee kon doen vanwege niveau- en nauwkeurigheidbeperkingen 

Je hoeft alleen maar te wachten op de goedkeuring van de rest van de spelers die al zijn toegetreden.

We nemen je mee hoe dit in zijn werk gaat!

Hoe kan ik een plaats aanvragen?

 1. Ga naar ‘Wedstrijden’ en reserveer je plek in een wedstrijd met niveau. Als je niet mee kunt doen vanwege niveau- en nauwkeurigheidsbeperkingen, vraag dan een plek aan om mee te doen.
 2. Spelers die al geregistreerd zijn ontvangen een notificatie met alle nieuwe spelers die mee willen doen aan de wedstrijd en die een plek hebben aangevraagd.
 3. Je kunt de status van de verzoeken controleren: geaccepteerd, afgewezen of in behandeling.

Het enige wat ze hoeven te doen is op de ‘Accepteer’ knop te drukken om het startsein te geven. Als alle spelers die zich al bij de wedstrijd hebben aangesloten je verzoek accepteren, verschijn je automatisch in de wedstrijd en sturen we je een push-notificatie zodat je weet dat je meespeelt. We raden je aan om voordat je een plek aanvraagt, de wedstrijd-chat te gebruiken om de rest van de spelers op de hoogte te brengen van je verzoek.

Bovendien kun je in het tabblad Profiel in één oogopslag de status van je verzoeken bekijken: geaccepteerd, afgewezen of in behandeling. Snel en gemakkelijk!

Houdt er rekening mee dat een speler die mee wil doen aan een wedstrijd, geaccepteerd moet worden door alle andere spelers die al eerder zijn ingeschreven. Één afwijzing van een van de spelers kan voldoende zijn om je aanvraag af te wijzen.

Voor meer informatie: Playtomic Guide

F. Hoe werkt de rating?

Om je in te kunnen schrijven voor één van de Openbare Wedstrijden in de Playtomic app, moeten we weten wat je niveau is in de gekozen sport (tennis of padel)

De eerste keer dat je in onze applicatie komt, zul je een niveautest moeten beantwoorden met een aantal vragen die zullen resulteren in een numeriek cijfer dat wij instellen als het initiële niveau.

Naarmate je wedstrijden speelt, zal je niveau variëren, afhankelijk van je resultaten.

Voor meer informatie, kijk op: Playtomic Guide

4. Betaalmethoden en gesplitste betaling

A. Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Belangrijk om te weten is dat iedere club zijn eigen annuleringsvoorwaarden heeft, onze zijn als volgt:
Je kan tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren, daarna kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
Voor meer informatie over het annuleringsbeleid, kijk dan op:

Playtomic Guide

B. Tot wanneer kan in kosteloos annuleren?

Om te bevestigen of je binnen het annuleringsbeleid van onze club valt, zoek je je reservering op in je profielscherm > druk op de 9 puntjes in de rechterbovenhoek > bekijk de reservering of klik annuleren:

In dit scherm zie je de annuleringsvoorwaarden van onze club:

 • Als je binnen de annuleringsvoorwaarden van onze club valt, kun je annuleren en ontvang je binnen 2-10 werkdagen het geld van de reservering terug (minus de annuleringskosten) via de oorspronkelijke betalingsmethode.
 • In het geval je buiten de annuleringsvoorwaarden van onze club valt, dien je rechtstreeks contact op te nemen met ons om de situatie uit te leggen en hen te vragen de reservering te annuleren of te verplaatsen.

Over het algemeen hanteren wij het volgende annuleringsbeleid: Kosteloos annuleren 24 uur van te voren, hierna kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Voor overige vragen met betrekking tot annuleringen, kijk dan op: Playtomic Guide

C. Privé Boekingen vs Openbare Wedstrijden?

Bij Playtomic hebben we een nieuwe manier geïntroduceerd om Padel te spelen, namelijk de “Open wedstrijd modus” en dit komt met een precies doel: om je te helpen medespelers van je niveau te vinden, van over de hele wereld! De Open Wedstrijd modus is compleet anders dan een privé reservering en het is belangrijk dat je de verschillen tussen de twee begrijpt.

In een privé boeking kun je een reservering maken op het speelveld van je favoriete club, beslissen of je voor het hele veld betaalt of dat je de Split Payment methode gebruikt en alleen je deel van het veld betaalt. Je kunt ook je mede vrienden/spelers uitnodigen om mee te doen en hun contributie direct in de Playtomic app betalen. Bij het boeken van een privé reservering ben jij verantwoordelijk voor de reservering ook als je de Split Payment optie gebruikt . Als je medespelers hun deel niet betalen, zal het systeem de ontbrekende delen twee uur na het einde van de wedstrijd bij je in rekening brengen. Gebruik dit type reservering alleen als je je medespelers al klaar hebt staan en je ze direct kent.

Als je alleen bent of je partner zoeken andere spelers van jullie niveau om uit te dagen, kun je de optie Openbare wedstrijden gebruiken: in dit geval betaal je alleen je eigen deel van de prijs van de baan online en als de wedstrijd niet met alle spelers is gevuld, annuleert het systeem automatisch de boeking wanneer de starttijd nadert en betaal je je deel terug met dezelfde betaalmethode waarmee je de transactie hebt gemaakt. Om een eerlijke wedstrijd te garanderen, heeft elke openbare wedstrijd een reeks van niveaus, als je niveau niet binnen dat bereik valt kun je nog steeds je plaats aanvragen, in dit geval zullen de andere spelers je moeten goedkeuren voordat je je deel betaalt.

Kort op een rij betekent dit:

Privé reservering

Openbare wedstrijd

Jij bent de “eigenaar” van de boeking

Reserveer en betaal alleen je eigen plek in de wedstrijd

Gebruik het alleen als je al speelmaatjes hebt

Gebruik het om nieuwe spelers uit de Playtomic gemeenschap uit te dagen

Jij bent verantwoordelijk voor de reservering

Je bent niet verantwoordelijk voor de reservering

Je kunt het volledige deel van het veld betalen of de gesplitste betalingswijze gebruiken

Betaal alleen je eigen bijdrage online

De reservering is PRIVÉ

De wedstrijd is OPENBAAR

De reservering is onderworpen aan de annuleringsvoorwaarden van de club

Als niet alle vier de spelers zijn ingeschreven, annuleert het systeem automatisch en worden alle ingeschreven spelers terugbetaald

 

Voor meer informatie, kijk dan op: Playtomic Guide

5. Whatsapp en Playtomic

We zien in onze community dat er veel wordt gespeeld doordat hierover wordt gecommuniceerd in onze Whatsapp groepen. We hebben voor elk niveau een Whatsapp groep, hierin worden wedstrijden gedeeld en kan je dus deelnemen aan wedstrijden of zelf medespelers vinden. Join de groep die bij jouw niveau past en vind jouw padelmaatjes: https://padel-nijmegen.nl/vind-padelmaatjes/

Het delen van de wedstrijden gaat als volgt:

 1. Open de wedstrijd in de Playtomic app
 2. Klik op dit icoon rechtsboven in 
 3. Klik vervolgens nog een keer op: Delen
 4. Nu krijg je meerdere opties om te delen, klik Whatsapp aan en klik vervolgens de juiste Whatsapp groep aan.
 5. De link is gedeeld in de Whatsapp groep en anderen kunnen zich nu inschrijven!

Het deelnemen van de wedstrijd gaat als volgt:

 1. Open de gedeelde link van de persoon waarmee je wil gaan spelen in de Whatsapp groep.
 2. Scroll naar onder en bemachtig jouw plekje door te bevestigen en vervolgens te betalen.
 3. Je neemt nu deel aan de wedstrijd!